4 maj

Health policy development during Trump
– what can we expect?

GeorgesBenjamin

Varmt välkommen till en spännande seminarieförmiddag arrangerad av Forum för Health Policy och Svensk Socialmedicinsk Förening

När: Torsdag 4 maj, kl. 08.30-11.45 (seminariet börjar kl 09.00)
Var: Sveriges Läkarsällskap, Klara Östra Kyrkogata 10, Stockholm

Boka in redan nu!

Till anmälan

Seminariet kostar 350 SEK, debiteras efter anmälan.
(Forums medlemmar och forskarnätverk samt patientorganisationer går gratis)

Den 4 maj bjuder vi in till ett spännande seminarium med Georges Benjamin, chef för American Public Health Association (APHA) – USAs ledande medlemsorganisation för prevention och folkhälsa. Organisationen står bakom American Journal of Public Health – världens ledande tidskrift inom området, och ordnar årligen en nationell konferens om folkhälsa med omkring 10 000 deltagare. APHA har också en roll som tung remissinstans och är representerad i många officiella kommittéer och utredningar.

Georges Benjamin är läkare och har författat mängder av artiklar. Som redaktör för APHA´s månadstidskrift ”The Nation’s Health” är han en av USAs mest inflytelserika personer i landets hälso- och sjukvårdsdebatt. Få kan som Benjamin ge en insyn i vad som som händer inom hälso- och sjukvården i USA.

Efter Benjamins föredrag och frågor från publiken kommer svenska experter, bl.a. Joakim Ramsberg, utredare regeringskansliet, att kommentera Benjamins presentation. Catharina Barkman från Forum för Health Policy leder sedan en paneldiskussion om vilka konsekvenser den amerikanska utvecklingen kan tänkas få för sjukvård och förebyggande arbete i världen och Sverige. Förmiddagen avslutas med en summering av de viktigaste slutsatserna och vägar framåt.

Varmt välkommen!

Hälsningar,
Thorbjörn Larsson, ordförande Forum för Health Policy
Anna Sarkadi, ordförande Socialmedicinsk Förening

__________________________________________________________________

27-28 september

Nationell Primärvårdskonferens

Skärmavbild 2017-04-16 kl. 22.12.01

Forums projektledare Catharina Barkman deltar som talare på Nationell Primärvårdskonferens, arrangerad av SLSO, den 27-28 september. För mer info och anmälan, klicka här.

__________________________________________________________________

Läs mer om Forums senaste rundabordssamtal och workshop om en sammanhållen vård och omsorg.  

IMG_0833 IMG_3608-2 IMG_0791 IMG_0811 IMG_0850 IMG_0795 IMG_0852 IMG_0799 IMG_0806 IMG_0853

__________________________________________________________________

Ett forum för dialog

Forum för Health Policy anordnar workshops, seminarier, rundabordssamtal och andra träffar för att öka interaktionen och dialogen mellan beslutsfattare, forskare, patientrepresentanter med flera. Våra workshops är kärnan i verksamheten. Varje workshop fokuserar kring ett speciellt ämne som internationella och nationella gäster (forskare och experter) belyser. De ämnen som diskuteras utgår från centrala sjukvårdspolitiska frågor. I högermenyn listas alla våra övriga tidigare aktiviteter.