Gynekologiska onkologimottagningen
vid Centralsjukhuset i Karlstad vinner Patientpriset 2020

Anna Hessel, verksamhetschef,  Jessica Dahlin, patient, Emma Johansson, barnmorska, Peter Graf ordförande Forum för Healthpolicy

Se prisutdelningen här >>>

Juryns motivering:

Gynekologiska onkologimottagningen vid Centralsjukhuset i Karlstad är ett fint exempel där samarbete sker över gränserna, patienten är i centrum, alla läkare är pålästa om patientens tillstånd och de digitala verktygen fungerar. Patienterna vittnar om en verklig patientcentrerad vård, med en koordinerande kontaktsjuksköterska som är spindeln i nätet.

”Hela mottagningen är en sådan oas. Trots att man arbetar med en tung patientgrupp känner man redan när man kliver in genom dörren att alla är på rätt plats och trivs med sitt arbete.” Jessica Dahlin, patient.

 

IMG_3913

Vinnare och delar av Forum för Healthpolicys styrelse, från vänster:
Emma Johansson, vinnare och barnmorska, Peter Graf, ordförande Forum för Healthpolicy, Jessica Dahlin patient, Inger Ros, ordförande HjärLung, Anna Hessel, verksamhetschef, Catharina Barkman, projektledare Forum för Healthpolicy

– Det känns hedrande att få priset och framför allt är det kul att kvinnosjukvården i Värmland uppmärksammas för det goda arbete som görs varje dag. Medarbetarna på gynekologiska onkologimottagningen är oerhört kompetenta och arbetar ständigt med patienten i centrum. Det är rätt medarbetare på rätt plats, säger Helene Johansson Österdahl, avdelningschef på avdelning 14, gynekologi och gynekologisk onkologimottagning.

– Vi tycker att det är fantastiskt roligt att få uppmärksamma en verksamhet där patienter upplever både trygghet och hög kompetens. Vi vill hylla både kliniken och patienten som vill dela med sig av sina erfarenheter, vilket också tjänar som ett gott exempel för andra, säger Peter Graf, ordförande Forum för Healthpolicy.

Media uppmärksammade Patientpriset:

Nya Wermlands Tidning >>>

Värmlands Folkblad >>>