Forum för Health Policy gav i år ett hedersomnämnande när Patientpriset 2023 delades ut. Det gick till Rehabhotellet som nominerats av Angelica Selander som skrev ”ASIH visade aldrig ett tecken på att jag skulle ge upp och släppa taget. De validerade mig i min livsvilja. Detta är saker som är svåra att mäta men som ” palliativ ” cancerpatient är det oerhört viktigt och centralt att inte bli fråntagen hoppet.” Läs Angelicas nominering!

Trevlig läsning!

Som vanligt står skribenten själv för innehållet i inlägget. Kommentera gärna på vår hemsida eller i sociala medier.

Hedersomnämnande Patientpriset 2023

Nominerad: Rehabhotellet ASiH/SPSV i Stockholm

Nominerad av: Angelica Selander, cancerpatient 

Beskriv din vårdupplevelse:

I egenskap av cancerpatient vill jag nominera ASIH Rehabhotellet i Stockholm. 

Till skillnad från den onkologiska vården som tyvärr fastnat i ett förhållningssätt i bemötandet mot mig att jag inte var botbar, att jag ”skulle förstå att jag skulle dö” så hade ASIH ett livsbejakande sätt mot mig hur sjuk jag än var. De behandlade mig med den positiva synen att jag var levande och frisk. De försökte aldrig begå våld på min livsvilja. Utöver detta så har de en kvalitativ vård och inget är omöjligt när man frågar om olika saker.

Beskriv resultatet av din vårdupplevelse:

Deras helhetssyn på mig som patient har gjort att jag alltid känt mig trygg. Jag vill understryka att jag inte är en kravlös mönsterpatient… Snarare tvärtom. Den onkologiska vården betraktade mig som en besvärlig patient då jag är påläst, drivande och var envis mot att deras palliativa syn på mig styrde deras bemötande. Jag var i ett 4 stadie i matstrupscancer och var uträknad av den onkologiska enheten jag tillhörde. Det var jag inte av ASIH. Tvärtom. ASIH visade aldrig ett tecken på att jag skulle ge upp och släppa taget. De validerade mig i min livsvilja. Detta är saker som är svåra att mäta men som ” palliativ ” cancerpatient är det oerhört viktigt och centralt att inte bli fråntagen hoppet. Hopp är en stark drivkraft som har effekter på både hälsa och livskvalitet. Utöver att man kan ringa dem dygnet runt så har de en förstklassig kompetens med flera medicinska doktriner. 

Läs gärna deras PATIENTSÄKERHETSBERÄTTELSE REHABHOTELLET STHLM AB ASiH/SPSV 2022 https://www.rehabhotellet.se/Om-oss

Jag har sett många styrdokument men få uppfyller de kriterier och värderingar som finns i skrift. Rehabhotellet ASIH lever verkligen sina mål och sina värderingar.

Varför vill du nominera just den här vårdgivaren till Patientpriset?

  • Därför att verksamhetschefen VD Jeanette Karlsson skapat och präglat verksamheten enligt ett kvalitetsjusterat arbetssätt och metoder som på riktigt uppfyller hälso- och sjukvårdslagens uppfyllda kriterier.
  • Därför att verksamheten lever de uppställda värderingar avseende personcentrerad vård i praktiken. 
  • Därför att ASIH Rehabhotellet har tröstat, vårdat och hållit mig uppe när det var som mörkast och de har varit mina jämlikar när jag har varit stark och glatts åt mina framgångar. 

Jag är känd för att lyfta kritik mot den onkologiska vården…självklart i syfte till att förbättra men här vad gäller mitt älskade ASIH Rehabhotellet med all dess personal så vill jag verkligen att de ska lyftas och synliggöras. De förtjänar verkligen patientpriset 2023.